Potenciali lesne biomase

alika 14Les slabše kakovosti iz gozdov in biomasa iz hitrorastočih nasadov predstavljata enega izmed najpomembnejših obnovljivih in okolju prijaznih virov energije.

Potencial lesne biomase je sestavljen iz potenciala biomase iz gozdov v izbranih regijah in teoretičnega potenciala hitro rastočih nasadov.

Izvedli smo analizo potencialov lesne biomase za Podravsko, Spodnjeposavsko in Jugovzhodno regijo. Krajši povzetki v obliki "osebnih izkaznic" posameznih regij so dostopni v priponki, prav tako je dostopna tudi celotna analiza.

Podobna analiza je narejena tudi za obmejno področje na Hrvaški strani in jo je za potrebe projekta pripravila Regionalna energetska agencija severozahodne Hrvaške (REGEA). Analizo lahko najdete na hrvaški različici strani, osebne izkaznice hrvaških regij pa so v slovenskem jeziku dostopne spodaj.

 
_MG_9397IMG_1019IMG_3559DSC_85246-junij2DSC05039
Pic (1)
12.11.2014

Strokovni posvet

Gozdarski inštitut Slovenije Lea Spodnje Podravje Hrvatske šume Evropsko teritorialno sodelovanje Lokalna energetska agencija Dolenjska - Posavje - Bela krajina Kmetijsko gozdarski zavod Maribor Regionalna energetska agencija
Naložba v vašo prihodnost

© Copyright 2020 Gozdarski inštitut Slovenije | O piškotkih | Pravna obvestila