Stroški ogrevanja

poleno 13Stroški ogrevanja predstavljajo v zimskih mesecih enega največjih stroškov v gospodinjstvih kot tudi v lokalnih skupnostih (ogrevanje javnih stavb). Lesna biomasa predstavlja možnost, ki se ponuja kot najbolj okolju prijazna, domača in cenovno ugodna rešitev.

Ogrevanje z lesnimi gorivi je bistveno cenejše kot ogrevanje npr. s kurilnim oljem, prav tako se tudi cene lesnih goriv ne spreminjajo tako hitro kot se cene fosilnih goriv.

Kako izbrati primerno obliko lesnega goriva za vaše potrebe?

Drva: so primerna tam, kjer je dovolj skladiščnega prostora in je potreba po energiji manjša (do 50 kWh inštalirane moči kotla), obvezni so hranilniki toplote.
Lesni sekanci: so primerni tam, kjer je dovolj prostora za skladiščenje in je potreba po energiji večja (nad 50 kWh inštalirane moči kotla) - to je tudi najbolj primerna oblika lesnih goriv za javne objekte.
Lesni peleti: so primerni tam, kjer ni dovolj prostora za skladiščenje - v strnjenih naseljih in kot dopolnilni vir ogrevanja (npr. kaminske peči).
 
Pic (1)
12.11.2014

Strokovni posvet

Gozdarski inštitut Slovenije Lea Spodnje Podravje Hrvatske šume Evropsko teritorialno sodelovanje Lokalna energetska agencija Dolenjska - Posavje - Bela krajina Kmetijsko gozdarski zavod Maribor Regionalna energetska agencija
Naložba v vašo prihodnost

© Copyright 2020 Gozdarski inštitut Slovenije | O piškotkih | Pravna obvestila